Ulei esențial de lavandă pur și natural (Lavendula Angustifolia)

Ulei esențial de lavandă pur și natural (Lavendula Angustifolia)

16.0 lei

Vezi coșul

Descriere

Extras din: vârfuri înflorite
Sursa materiei prime: Anglia
Metoda de extracție: Distilarea cu abur
Descriere aromatică: florală, proaspătă, dulce, erbacee, ușor fructată.

Lavendula Angustifolia, cunoscută și sub numele de Lavanda englezească, a fost folosită și prețuită de secole pentru aroma sa inconfundabilă și beneficiile sale nenumărate. În antichitate, egiptenii și romanii foloseau Lavanda pentru îmbăiat, relaxare, gătit și ca parfum. Calitățile sale calmante și relaxante, atunci când sunt luate intern, continuă să fie cele mai notabile atribute ale Lavandei. Lavanda este poate cel mai cunoscut dintre uleiurile esențiale și din motive întemeiate.

Uleiul esențial de lavandă este bine cunoscut pentru proprietățile sale sedative și pentru capacitatea sa de a calma stresul și anxietatea și de a ajuta la promovarea somnului. Dacă este utilizat în exces, totuși, uleiul de lavandă poate acționa de fapt ca stimulent.

Beneficii

Protecție antioxidantă. Nu numai că uleiul esențial de lavandă este plin de antioxidanți, dar și compușii săi stimulează activitatea proceselor antioxidante naturale ale corpului nostru. Oferă o apărare eficientă împotriva radicalilor liberi pe care îi întâlnim zilnic. Pentru a vă ridica protecția antioxidantă, căutați și alte uleiuri esențiale, cum ar fi uleiul de lămâie și uleiul de mentă.

Analgezic natural. Cu proprietățile sale antiinflamatoare și calmante, uleiul de lavandă poate ajuta la atenuarea intensității durerii. Uleiul esențial de lavandă este deosebit de util femeilor care suferă de dureri menstruale, ameliorând dismenoreea asociată cu crampele musculare.

Booster de dispoziție. Uleiul esențial de lavandă a demonstrat beneficii în tratarea anxietății, depresiei și insomniei, datorită capacității sale de a calma și a linisti. Inhalarea uleiului de lavandă vă reduce ritmul cardiac, temperatura corpului și tensiunea arterială pentru a vă face să vă simțiți mai puțin stresați.

Îmbunătățiți funcția creierului. Pe lângă îmbunătățirea stării de spirit, uleiul esențial de lavandă are și alte beneficii neurologice, inclusiv capacitatea de a îmbunătăți și susține funcția creierului. La persoanele în vârstă care foloseau ulei de lavandă, s-a observat o scădere (cu peste 50%) a căderilor, legată de vigilența mentală crescută.

Instrucțiunile de utilizare:

Difuzare: 3-4 picături în difuzorul de uleiuri esențiale. Difuzați cu 30-60 de minute înainte de culcare pentru a promova calmul și relaxarea. Lavanda se amestecă bine cu multe alte uleiuri esențiale, inclusiv bergamotă, Neroli, Patchouli și lemn de santal.

Utilizare topică: 1-2 picături pe zona dorită. Diluați cu uleiul esențial de lavandă cu ulei purtător (ulei de cocos, samburi de caise, migdale) pentru a minimiza orice sensibilitate a pielii.

Parfum de haine și camera:
-Adăugați câteva picături de ulei esențial de lavandă pe perne și așternuturi la culcare.
-Împrospătați-vă dulapul de lenjerie, mașina sau aerul din cameră combinând uleiul de Lavandă cu apă într-o sticlă cu spray.

Precauții

Poate cauza sensibilizare cutanată. dacă după aplicarea pe piele a unui produs care conține ulei esențial, apar iritații/mâncărimi/disconfort, se va aplica imediat un ulei vegetal in zona respectivă, pentru a dilua concentrația de ulei esențial.
A nu se lăsa la îndemâna copiilor.
Dacă sunteți însărcinată, alăptați sau vă aflați sub supraveghere medicală, consultați medicul.
Evitați contactul cu ochii, interiorul urechilor și zonele sensibile.
Uleiurile esențiale conțin ingredientele active ale plantelor în formă concentrate și nu se folosesc ca atare. Acestea sunt folosite doar ca ingredient în alimente, preparate cosmetice, parfumuri și compozitii pentru aromaterapie; dozaj uzual recomandat pentru masaj și creme 0,5-2%, în aromaterapie dozaj maxim 20%.

Ambalaj
10 ml

 

Informații suplimentare

Greutate 0.4 kg

Recenzii

Nu există recenzii până acum.


Fii primul care adaugi o recenzie la „Ulei esențial de lavandă pur și natural (Lavendula Angustifolia)”