Livrare gratuită pentru comenzile peste 150 de lei. Taxă transport 15 lei.
Livrare gratuită pentru comenzile peste 150 de lei. Taxă transport 15 lei.
Livrare gratuită pentru comenzile peste 150 de lei. Taxă transport 15 lei.

Beneficiile Aromaterapiei

Aromaterapia este o terapie complementară. Acesta nu oferă un remediu pentru afecțiuni, erupții cutanate sau boli, dar poate sprijini tratamentul convențional al diferitelor condiții.

S-a dovedit a reduce:
  • Greaţă
  • Durerea și dureri în tot corpul
  • Anxietate, agitație, stres și depresie
  • Oboseală și insomnie
  • Dureri musculare
  • Dureri de cap
  • Probleme circulatorii
  • Probleme menstruale
  • Probleme la menopauză
  • Alopecia sau căderea părului
  • Unele tipuri de psoriazis pot găsi ameliorare cu aromaterapie, dar un profesionist din domeniul sanitar ar trebui să te sfătuiască despre utilizare și aplicare.
  • Problemele digestive se pot trata cu de uleiul de mentă, dar nu trebuie ingerat.
  • Durerile de dinți și rănile la nivelul gurii pot fi ameliorate de uleiul de cuișoare, dar și acesta trebuie aplicat local și nu înghițit. Susținătorii afirmă că acestea și o gamă largă de alte plângeri, răspund bine la aromaterapie, dar nu toate utilizările sunt susținute de dovezi științifice.

Ce fac uleiurile esențiale?

Uleiurile diferite au utilizări și efecte diferite.

Uleiul esențial de busuioc este folosit pentru a accentua concentrația și pentru a atenua unele dintre simptomele depresiei. Poate ameliora durerile de cap și migrenele. Trebuie evitat în timpul sarcinii.

Se spune că uleiul esențial de bergamotă este util pentru tractul urinar și tractul digestiv. Atunci când este combinat cu ulei de eucalipt, poate ajuta la ameliorarea problemelor pielii, inclusiv a celor cauzate de stres și varicelă.

Uleiul esențial de piper negru este utilizat în mod obișnuit pentru stimularea circulației, a durerilor musculare și a vânătăilor. Combinat cu ulei esențial de ghimbir, este utilizat pentru a reduce durerea artritei și pentru a îmbunătăți flexibilitatea.

Uleiul esențial de mușețel poate trata eczemele.

Uleiul esențial de Citronella este o rudă a lămâii și acționează ca un agent de respingere a insectelor.

Uleiul esențial de cuișoare este un analgezic topic sau calmant, care este frecvent utilizat pentru durerea de dinți. Este, de asemenea, utilizat ca un antiemetic antispastic, pentru prevenirea stării de vomă și greață, și ca un carminativ, prevenirea gazelor în intestin. Are proprietăți antimicrobiene, antioxidante și antifungice.

Uleiul esențial de eucalipt poate ajuta la ameliorarea căilor respiratorii în timpul răcelii sau gripei. Este adesea combinat cu menta. Mulți oameni sunt alergici la eucalipt, așa că trebuie să aveți grijă.

Uleiul esențial de mușcată poate fi utilizat pentru probleme ale pielii, pentru a reduce stresul și ca agent de respingere a țânțarilor.

Uleiul esențial de iasomie a fost descris ca afrodisiac. Deși lipsesc dovezile științifice, cercetările au arătat că mirosul de iasomie crește undele beta, care sunt legate de vigilență. Ca stimulent, ar putea crește fluxul sanguin al penisului.

Uleiul esențial de lavandă este utilizat ca antiseptic pentru tăieturi și arsuri minore și pentru a spori relaxarea și somnul. Se spune că ameliorează simptomele cefaleei și ale migrenei.
Se spune că uleiul esențial de lămâie îmbunătățește starea de spirit și ajută la ameliorarea simptomelor stresului și depresiei.

Uleiul esențial de rozmarin poate favoriza creșterea părului, crește memoria, poate preveni spasmele musculare și susține sistemul circulator și nervos.

Unii cred că uleiul esențial de santal are calități afrodisiace.

Se spune că uleiul esențial de arbore de ceai are calități antimicrobiene, antiseptice și dezinfectante. Este utilizat în mod obișnuit în șampoane și produse de îngrijire a pielii, pentru a trata acneea, arsurile și mușcăturile. Poate fi folosit și pentru clătiri bucale, dar nu trebuie înghițit niciodată, deoarece este toxic.

Se spune că uleiul esențial de cimbru ajută la reducerea oboselii, nervozității și stresului.

Uleiul esențial de coada șoricelului este utilizat pentru a trata simptomele de răceală și gripă și, de asemenea, pentru a ajuta la reducerea inflamațiilor articulare.
Uleiul pentru masaj va fi amestecat cu un „ulei de suport” care diluează uleiul și asigură lubrifierea.

Vizitarea unui aromaterapeut

Aromaterapeutul trebuie să aibă un istoric medical amănunțit și un stil de viață, dietă și istoricul curent al sănătății.

Aromaterapia implică o abordare holistică, deci își propune să trateze întreaga persoană. Tratamentele vor fi adecvate nevoilor fizice și mentale ale individului. Pe baza acestor nevoi, aromaterapeutul poate recomanda un singur ulei sau un amestec.

Un aromaterapeut nu este același cu un terapeut de masaj, deși un terapeut de masaj poate folosi uleiuri de aromaterapie.

Riscuri:

Fiecare ulei esențial are propriul proces chimic și motiv al utilizării, de aceea este important să discutați cu un aromaterapeut, asistent medical, medic, kinetoterapeut, terapeut de masaj sau farmacist înainte de a aplica sau utiliza un ulei în scopuri de vindecare.

Un profesionist instruit poate recomanda și învăța cum să utilizați fiecare produs, oferind instrucțiuni adecvate privind aplicarea sau diluarea.

Consumatorii ar trebui, de asemenea, să fie conștienți de faptul că Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente nu monitorizează produsele de aromaterapie, deci poate fi dificil să știm dacă un produs este sau nu pur sau dacă este contaminat ori sintetic.

Unele produse de înfrumusețare și de uz casnic, cum ar fi loțiunile, machiajul și lumânările conțin ingrediente care pot părea a fi uleiuri esențiale, dar sunt cu adevărat parfumuri sintetice.

La fel ca medicamentele, uleiurile esențiale trebuie tratate cu respect. Este important să solicitați sfaturi profesionale și să urmați cu atenție instrucțiunile.

Atenție atunci când utilizați uleiuri esențiale

Deoarece uleiurile esențiale provoacă reacții în organism, nu toate uleiurile vor aduce beneficii tuturor. Compușii chimici din uleiurile esențiale pot produce efecte adverse atunci când sunt combinate cu medicamente. Acestea pot reduce eficacitatea medicamentelor convenționale sau pot exacerba condițiile de sănătate ale individului.

O persoană cu hipertensiune arterială, de exemplu, ar trebui să evite stimulentele, cum ar fi rozmarinul. Unii compuși, cum ar fi feniculul, anasonul și salvia, acționează similar cu estrogenul, astfel încât o persoană cu o tumoră de sân sau ovarian dependentă de estrogen ar trebui să evite acest lucru.

Produsele concentrate pot fi otrăvitoare înainte de diluare și trebuie manipulate cu grijă. Se recomandă o concentrație maximă de 5%.

Unele uleiuri produc toxine care pot determina leziuni ale ficatului, rinichilor și sistemului nervos, mai ales dacă sunt administrate intern. Înghițirea uleiurilor esențiale poate fi periculoasă și fatală în unele cazuri.

Persoanele cu oricare dintre următoarele condiții de sănătate ar trebui să fie foarte atenți atunci când utilizează aromaterapia:

  • O alergie sau diferite alergii
  • Febra fânului, un tip de alergie
  • Astm
  • Afecțiuni ale pielii, cum ar fi eczeme sau psoriazis

Persoanele cu următoarele condiții trebuie să fie extrem de prudente:

  • Epilepsie
  • Hipertensiune arterială

Dacă uleiul trebuie amestecat cu un suport, persoana respectivă trebuie să spună aromaterapeutului sau terapeutului de masă despre orice alergie la nuci, deoarece uleiurile purtătoare sunt adesea obținute din nuci și semințe.

Aromaterapia poate avea efecte secundare, dar acestea sunt în mod normal ușoare și nu durează mult.

Acestea includ:

  • Greaţă
  • Dureri de cap
  • Unele reacții alergice

Utilizarea aromaterapiei de către mamele însărcinate sau care alăptează nu s-a dovedit sigură prin cercetări, deci nu este recomandată.

În timpul primului trimestru de sarcină, aromaterapia poate prezenta un risc pentru fătul în curs de dezvoltare. Femeile care alăptează ar trebui să evite uleiul esențial de mentă, deoarece acesta poate fi prezent în laptele matern.

Uleiurile esențiale derivate din citrice pot face pielea mai sensibilă la lumina ultravioletă, crescând riscul de arsuri solare.

Unele uleiuri pot afecta funcția medicamentelor convenționale, astfel încât persoanele care utilizează medicamente de orice tip ar trebui să verifice mai întâi un farmacist sau un medic calificat.

În cele din urmă, atunci când depozitați uleiuri esențiale, este important să fiți conștienți de faptul că lumina, căldura și oxigenul pot afecta integritatea uleiului. Produsele ar trebui să provină dintr-o sursă respectată și de încredere, pentru a fi siguri de calitate. Următoarele instrucțiuni reduc cu atenție riscul de a compromite sănătatea utilizatorului.

În părți din Europa de Vest, aromaterapia este încorporată în medicina generală ca terapie antiseptică, antivirală, antifungică și antibacteriană. În Statele Unite și Canada, mai puțin. În Franța, unele uleiuri esențiale sunt reglementate ca medicamente eliberate pe bază de rețetă și pot fi administrate sau prescrise doar de către un medic.

Aromaterapia poate ajuta la ameliorarea unor condiții, dar ar trebui utilizată corect, sub supravegherea unui medic calificat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *